zondag 19 februari 2012

"The show must go on"

Nog vier te gaan.

Amstelveen, op 25 februari.

Uden, op 31 maart.

Almelo, op 8 april.

Veldhoven, 28 april.


Dan zit het er weer op, de Theater Tour met Ben Cramer en Maggie MacNeal.
Maar eerst even een tussentijdse evaluatie.

Er waren er in totaal 10 gepland en geboekt, theaters, voor deze unieke show. 2 zijn er geannuleerd, namelijk die in Aalsmeer en Almere. Hoe spijtig is dit? Zeer spijtig zullen we maar even zeggen. De zogenaamde crisis is blijkbaar ook duidelijk in het entertainment wereldje goed te voelen. Er zijn, en niet alleen bij ons, al veel meer theatervoorstellingen geannuleerd in het totale aanbod. En aardig wat ook, heb ik me laten vertellen. De business heeft het moeilijk, dat blijkt. Ook de grote acts trekken al lang geen volle zalen meer, een uitzondering daar gelaten. En wij zien het ook. Dat neemt niet weg dan wij gewoon onvervalst alle energie en enthousiasme in deze show blijven steken.



Want niet om het een of ander, wij hebben de smaak inmiddels goed te pakken. Zeker na de live TV uitzending bij omroep Max. Wat een ervaring was dat, geweldig gewoon!



Maar goed, nog 4 te gaan en dan is het klaar, over en uit. Nou? Er zit zeer waarschijnlijk nog wel een heel aardig staartje aan de tour verbonden. Maar daar mag en ga ik dus nu mooi even mijn mond over houden en dat is best wel lastig voor me, geloof me.

De eerste 4 shows waren zonder meer een geweldige ervaring en het publiek heeft zeer zeker ook genoten, dat bleek wel uit de reacties. Daarnaast zijn er gaande weg een aantal kleine aanpassingen gedaan in de show. Want zo een theatervoorstelling moet zich kunnen ontwikkelen en doet dit dan ook. Om maar niet te spreken over die mooie stunt die we met Ben Cramer hebben uitgehaald om zijn nieuwe single, zonder te repeteren met hem spontaan in het programma in te lassen. De grap was dat hij er zelf totaal niet van op de hoogte was en zo voor het blok gezet werd.  Het was een zeer gewaagde stunt, dat wel. Maar het heeft geweldig uitgepakt, dat dan ook weer. Ook Maggie ( Sjoukje) heeft het heel goed naar de zin met die 55 Brabantse malloten op het podium.

En eerlijk is eerlijk, het zijn beide rasartiesten en heerlijk om mee te mogen werken. Daarnaast zijn wij inmiddels ook goed op die 2 ingespeeld, want ja, zo nu en dan springen ze uit hun draaiboek en mogen wij er maar even snel achter aan hobbelen. Scherp in de gaten houden die twee is dan wel het verhaal. Maar dat maakt het dan ook wel weer spannend op een heel andere manier.


                       
                                     


En hoe uniek is deze vorm van een theatervoorstelling? Daar waar het publiek vooraf mede mag gaan bepalen van wat er gepeeld gaat worden in de show. Uitzonderlijk dus. Een week vooraf gaande aan een voorstelling weten wij ook pas wat er op een bewuste avond gespeeld moet worden. Met kan kiezen uit 100 verschillende nummers en die moeten wij, naast het reguliere werk allemaal in de vingers hebben. Dat is veel werk, heel veel zelfs. Maar dat mag de pret allemaal niet drukken. En eerlijk gezegd hebben wij (de muzikanten) het relatief simpel. Tenslotte dienen wij alleen maar voor een avondje muziek te zorgen. Hoe simpel kan het zijn? Nee, alle crewleden ( stagehands, geluid en licht techneuten, kleding, catering) die sjouwen zich het apezuur op een dag van de voorstelling. In de ochtend om een uurtje of 10 op pad en de volgende ochtend om een uurtje of 4 a 5 pas weer klaar met het hele circus van wat er allemaal nodig is. Een hele trailer vol, om precies te zijn.

Je moet maar een hobby willen hebben, toch?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze eigen Ben, die dagen aaneen arrangementen in elkaar heeft zitten knutselen, slapeloze nachten er aan over heeft gehouden en het hele spul maar weer elke keer haarscherp en okselfris op het podium hoopt aan te treffen. Zo nu en dan is de vermoeidheid op zijn gezicht heel duidelijk te zien. 

Gelukkig is er dan zoiets als de afdeling "het betere schilder en plamuurwerk" standby. En in deze foto moest ik zelf even "ingrijpen". maar dat terzijde. 


Want linksom of rechts om en hoe dan ook, 

"The Show Must Go On".

En dat doet die dan ook, crisis of geen crisis.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten