maandag 2 januari 2012

Een nieuw jaar.


Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, kansen en mogelijkheden.  Een druk jaar ook. Met een theatershow die tot april loopt en zoals gebruikelijk weer de nodige “normale” optredens, zo hier en daar. Maar zo normaal is het eigenlijk allemaal niet, vanzelfsprekend ook niet.  De crisis, weet je nog? En inderdaad, het entertainmentwereldje voelt het ook. Het gaat allemaal een paar stappen terug.  Daar waar het voorheen geen enkel probleem was om een  grote en veelal dure band of orkest voor een feestje in te huren met hier en daar een paar artiesten er bij, dat wordt snel minder.  En laten we eerlijk zijn, we hebben zo de afgelopen tijd op gelegenheden gespeeld waar het allemaal niet op kon.  Of dat dit het komende jaar, of jaren nog zo gemakkelijk gaat? Ik denk ’t niet.

De collegae die er hun boterham mee moeten verdienen, tsja, die zullen wel wellicht nog het meeste gaan voelen. En voor ons dan? Geen flauw idee! Waarschijnlijk gaan we minder frequent op pad met zijn allen. Jammer dan en we gaan het zien hoe zich het een en ander gaat ontwikkelen. 
En op dit blog? Nee hoor! Hier geen crisis. Lekker doorgaan met waar ik mee bezig ben. 
We hebben tenslotte hier nog wel het een en ander te melden de komende tijd. Op dit moment is de theatertour actueel, maar we hadden nog een serie artikelen over de muzikale reis van een hele tijd geleden. Precies, we waren met onze reis net in de UK aangekomen en zijn daar vanwege de tour maar even in de parkeer stand beland.  Maar die pak ik uiteraard weer op, over een tijdje.  
Maar zoals ik al aangaf het wordt toch weer een druk jaar. De Jukebox tour loopt tot eind April en er wordt stiekem al gesproken ( in de wandelgangen) over een groter vervolg.  Maar daarover later meer.
Maar nu terug naar de muziek, daar gaat het tenslotte hier altijd over.
Het komende jaar gaan we weer eens wat percussie instrumenten onder de loep nemen en dan met name de functionaliteit van het een en ander. Dat gaat nog wat hele aardige artikelen opleveren, denk ik.
Alvast even een klein voorproefje?

We kennen ze allemaal, althans de meeste onder ons. Een hele grote Amerikaanse band die al ruim dertig jaar onvoorstelbare lekkere, maar vooral hele goede muziek maakt.  Opgericht in 1969 ( das dus inmiddels 42 jaar geleden) En ze doen het nog steeds en niet zo een klein beetje ook. Oorspronkelijk een soulband opgericht door ene Maurice White ( mooie naam voor een donkere Amerikaan) Inmiddels zijn de heren dus ook niet meer zo piep. Maar aan hun live optreden merk je daar dus niks van. En zo zie je maar weer, muziek is tijdloos en het maken er van dus ook. 

Kijk naar het onderstaande voorbeeld en geniet van “die ouwe knarren”.  De uitdaging hier voor jullie  is nu om te achterhalen van wat deze band met ritmes, tempoverschillen, maar voornamelijk de diversiteit aan percussie instrumenten aan 't uithalen is. En als je er uit bent, vertel het mij ook even :-)

EWF live…… 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten