zondag 9 oktober 2011

Goed gereedschap is ’t halve werk.

Dat is een gevleugelde uitspraak, die we wel kennen.
Conclusie; bovenstaande uitspraak staat gelijk aan de waarheid.
Zo bleek dit gisteren ook weer op een van onze optredens . Dit keer tijdens een bedrijfsfeest voor een bouwondernemer. Een mooi breed en groot podium, een mooie zaal en dan is de basis eigenlijk al gerealiseerd. Daarmee sta je dan ook lekker achter je instrumenten en dat is dan eigenlijk wel een voorwaarde, om van de rest van wat er nodig is een “inkoppertje” te maken. Natuurlijk, het levert altijd wel een “natte koppakking en rug” op, maar dat is inherent aan je type instrument. Zeker als er dan nog eens wat stevige Zuid-Amerikaanse ritmes in de strijd moeten worden geworpen.
Als een blok beton, zo strak. Geen gedoe met wiebelende onderdelen, zaken die in de weg liggen of staan en dan de gaer van LP en DW, ze lachen er mee. Ook met de in hoogte verstelbare podiumdelen, die hun beste tijd wel gehad hebben, wat in de regel tot stevige problemen kan leiden. Spanbanden, tape, kettingen om het zooitje bij elkaar te kunnen houden, niet meer nodig, over en uit.
Gewoon het rack op het podium, de gehele riedel er op en er aan, en klaar is Kees.
Wat een genot! Had ik 20 jaar geleden al moeten doen, echter, toen kon het nog niet op deze geweldige wijze, nu wel, gelukkig.
Innovatie heet dat, geloof ik. Het kan alleen maar mooier, beter en sneller, daar worden we dan gelukkig van. Ik in ieder geval wel.
Voor die gene die mogelijk twijfelen? Niet doen!!!! ga die spullen regelen voor je zelf,



Geen opmerkingen:

Een reactie posten