zaterdag 15 februari 2014

On Tour

En hoe stoer klink dat  "on tour" ? Nou eigenlijk best wel, toch?

Ok, voor de jongens uit het professionele muzikale wereldje, is het de gewoonste zaak van de wereld, dat op tournee gaan. Maar voor ons, mensen die het muziek maken er maar als hobby erbij doen, ligt dat toch wel even anders, heel anders zelf. Wij mogen, naast een in de regel drukke baan en of huishouden ons gewoon even stevig focussen op een tripje van 10 dagen naar het buitenland om daar een 7 tal shows achter elkaar op de planken te zetten. In dit geval naar China met 50 personen. Nou een leuk uitje  zou je zeggen, toch? En uiteraard is dat een leuk uitstapje wat er maar even tussendoor komt, zo naast alle dagelijkse beslommeringen.

En ja, wij zijn uiteraard wel het nodige gewend,  zeker zo de laatste 2 jaar. Tenslotte hebben we er een theatertournee  en een 3 tal televisie uitzendingen op onze cv bij kunnen schrijven. Zo is ook het werken met Nederlandse artiesten ook al niet iets waar wij zenuwachtig van worden. Maar dat neemt dan toch niet weg dat een 10 daagse theatertour naar China het bijzonder druk maakt op dit moment.





Drukte voor en achter de schermen. En dan met name achter de schermen. Normaliter is onze crew bezig om een optreden voor ons orkest voor te bereiden als we zo ergens in Nederland gaan spelen. Nu is dat voor hen, afhankelijk van de locatie vanzelfsprekend een routineklus geworden, zo door de jaren heen. Waarbij het teamwork binnen de crew centraal staat.
Maar een tour naar China, met al zijn technische afwijkende en operationeel anders georganiseerde zaken, liggen, vanwege de Chinese organisatie buiten de invloed sfeer van onze crew. Totale afhankelijkheid heet dat dan. Of te wel, de regie niet in eigen zak hebben.

En dat laatste, is dus bepaald niet handig. Maar niet alleen voor de crew is een buitenlandse tour en dan in dit geval de tour naar China een uitdaging, meer als welk optreden dan ook. Voor de Chinese collega's blijkt het optrekken met een Hollands clubje ook behoorlijk verrassend te zijn. Maar  daar gaan we het dan wel verder over hebben op onze speciale China tour 2014 blog.  Met hanteert in China klaarblijkelijk hele andere normen m.b.t. vervoer en inzet van apparatuur:




Een logistieke benadering op zijn Chinees...........We zullen het daar maar bij laten.

Verdere verhalen en ontwikkelingen over de nieuw BBSO tournee kun je vinden op:


en uiteraard op het speciale China tour 2014 blog van BBSO;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten