donderdag 23 mei 2013

Variatie

De normale gang van zaken is in de regel een drukke repetitie.  De laatste maanden met veel nieuw materiaal om in te studeren, zeg maar heel veel nieuw materiaal.  In dit geval veel nieuwe popnummers.

Zo springen we van Adele naar onze eigen Golden Earring en vervolgens weer van Phil Collins via Gary More weer naar onze eigen Anouk. Eh nee, geen "Birds", maar het bekendere werk van haar.

En dan ineens is daar onze vriend Ben Cramer weer in beeld. Die was nog even met een andere muziekstijl bezig. Hij had maar even een nieuwe cd gemaakt met het werk van good old Frank Sinatra. Of we maar even naar Hilversum konden komen met een clubje van een mannetje/vrouwtje of 12?

Och.........doen we toch gewoon, op een doordeweekse dag. Wel ja, moet kunnen!!!
Dat hier een vervolg aan zat, wist nog niet iedereen van ons, maar wederom spannend was het dan toch weer wel.
En eerlijk is eerlijk, voor ons "Hobby muzikanten" weer een van die geweldige uitdagingen. Het vervolg is inmiddels duidelijk, een tv special met Ben Cramer van 50 minuten. 14 juni is het zo ver. " Ben sings Sinatra".  En wij, met de complete club, doen de muzikale begeleiding.

Maar de nieuwe show op 8 juni, daar mag ook nog wel het nodige aan energie in gepompt worden, met al dat nieuw repertoire. En geloof me daar wordt nu heel hard aan gewerkt.




Het orkest dolgelukkig, maar ik betwijfel of dat je de leden de komende weken veel op straat  zult tegenkomen.  Die hebben nu dus even iets anders aan hun hoofd, studeren heet dat. Tenslotte een tv special opnemen is bepaald niet iets wat we wel vaker doen. Elke noot of elke tik op een trommel, maar dan ook elke tik of noot, spat zuiver moet deze.  En niet eentje er ook maar een heel klein beetje........net even, nou ja, je snapt hem wel.
Dus naast al dat nieuw repertoire dan ook nog maar even een hele riedel van meneer Sinatra er bij doen......... Och, als we dan toch bezig zijn?

En eigenlijk zijn al die variaties aan muziek op dit moment wel veel werk om in de vingertjes te krijgen, maar aan de andere kant, kicken is het en daarnaast gewoon geweldig mooi om te doen en mee te maken.

Dus weer een repetitie met Ben Cramer, wordt weer een gezellige boel met die oude clown. dan hebben we ook nog een aantal gasten van de omroep uit Hilversum op bezoek. De regisseur en de producent van de tv special, dat wordt weer een drukke boel.

Een nieuwe show, opnames voor een tv special en daarnaast gewoon ook nog een volle baan.
Wie verzint dit?.............. maakt het wat uit? Ben je mal, helemaal niks. Aanpakken die hap en er vol voor gaan.
Ondertussen staat dus gewoon de nieuwe show op de kalender met spectaculair veel nieuw maar voornamelijk hele lekkere nummers.

Het zal er gaan spetteren, daar in Rosmalen, zeker weten.

Zorg nu maar gewoon dat je er bent, want een première kun je maar een keer mee maken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten