vrijdag 17 mei 2013

TV special!

Ik had het in een vorig bericht al enigszins aangekondigd en zou er dan ook op terug komen, bij deze.

Op 24 april waren we wederom bij omroep MAX te gast, om samen met Ben Cramer een nummer te spelen. Daar zat een verhaal achter. Dat ene nummer, leuk, aardig ook. Maar ja, het was maar een nummer.

Dat gaan we nu even heel anders doen, maar even gaat het niet worden. Er komt een volle TV special met Ben Cramer en BBSO als begeleidend orkest. "Ben Sings Frank Sinatra" of zoiets dergelijks en wij doen gewoon het muzikale gedeelte in een 50 minuten durende special.

Simpel toch? Nou........bijna dan.
Nu zijn wij zo door de jaren heen toch wel gewend aan het een en ander. Zelfs televisie werk is voor ons niet echt iets vreemds. Maar dit avontuur is ten opzichte van de 2 andere televisie ervaringen toch nog echt wel even een heel ander verhaal geworden. We waren vorig jaar met 25 orkestleden in een liveuitzending. Dit jaar in april met 12 orkestleden en nu dan in juni met het voltallige orkest. Nu gaat alles live opgenomen worden en zal daarna uitgezonden  worden. Het is dus bepaald niet zo, zoals bij opnames in een geluidsstudio,  dat bij kleine "slippertjes" we het maar eventjes rustig over kunnen gaan doen. No way!!!

What you see, is what you get, daarnaast dan ook "what you hear is what you get". Nu kun je met de hedendaagse moderne opname technieken veel, heel veel zelfs. Maar in dit geval hebben we in ons geval te maken met in de middag een camera en geluid repetitie en daarna in de avond voor publiek zegge en schrijven een opname sessie en daarmee is het dan ook klaar. Kleine "slippertjes" hoe klein dan ook, gaan heel simpel ongenadig knal hard vastgelegd worden in beeld en geluid.

Het grote voordeel is dan wel dat we mogen werken met zo ongeveer de beste geluidsmensen die men in Hilversum heeft. Maar dat betekend dan ook dat deze jongens alles en iedereen genadesloos vast kunnen leggen in beeld en geluid. Een nummer van 3 hele minuten, zoals in de vorige 2 tv ervaringen die zijn al voorbij voordat je kunt beseffen dat het perfect wordt opgenomen in beeld en geluid. Een show van 50 minuten is dan nog wel even een ander verhaal. Nu zijn de echte doorgewinterde muzikanten die veelvuldig op tv te zien zijn uiteraard "door de wol geverfd". Wij helaas nog niet, ook niet na al wat meer ervaring op dit gebied. Hoe groot moet of mag de uitdaging zijn?



Nu is de persoon Ben Cramer ons niet vreemd. Tenslotte hebben we daar recentelijk al een theatertour mee gedaan, maar een tv special van een slordig uurtje is weer even andere koek.Dat gaat dan betekenen dat wij het de komende weken nog behoorlijk druk hebben, muzikaal en organisatorisch gezien.



Voor de aardigheid, waren we in april met een slordige 12 personen bij omroep Max, het jaar daarvoor in een live setting met 25 orkestleden. Maar ook dit gaat nu even anders. De hele show met het volle orkest in de studio ( ik geloof niet dat ze zich daar al helemaal realiseren van wat er op hun af gaat komen) en reken maar dat wij er klaar voor zijn, na de nog behoorlijk intensieve repetities, die op stapel staan.

Wederom een vette uitdaging die er aan gaat komen en daar houden wij wel van, opnieuw naar medialand in Hilversum.

Oh ja, de opnames zijn op vrijdag 14 juni. Wanneer het hele verhaal op tv te zien zal zijn is op dit moment nog niet bij ons binnen gekomen, maar gaat in ieder geval na de zomer worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten