zondag 16 december 2012

In Rotjeknor!

We waren hier ook al in 2011, een sjiek de friemel gala. Dat bleek een groot succes en dus kreeg het een vervolg en wat voor een. In de kop van zuid  (zoals dat daar heet) de locatie; Las Palmas 2.

De line up; Benny's Big show Orchestra uiteraard, in een gecombineerd optreden met Henk Poort en Xander de Buisonje. Vreemde combinatie?

Je zou het zo zeggen. Henk Poort een geweldige klassieke zanger, bariton. Opera en musical dat is dan toch eigenlijk wel meer zijn ding. Pop muziek en dan met een dergelijke groot showorkest als het onze, dat was toch wel een beetje een vreemd spelletje voor hem. Het repertoire van Frank Sinatra, dat ligt hem dan toch ook wel. Maar wennen was het dan wel voor hem en dat kwam bij de repetities er dan ook wel uit. Zwaar had hij het er mee, enigszins nerveus ook en ook tijdens de live uitvoering. Vreemd? Voor een degelijke professional? Zou je eigenlijk wel kunnen zeggen. Maar ook hele goede artiesten blijken niet van steen en hebben zo hun onzekerheden. Het duurde een nummer en toen ging het als een naaimachientje zo smooth. Henk schoot in zijn goede vel en dat voel je als muzikant. Leuke kerel ook, by the way. Per saldo een geslaagde missie met Henk. En ja, ook sterren als een Henk Poort zijn dus niet van steen:

Back stage foto:



Dan Xander de Buisonje. En ja, wie kent die gozer nu niet? Een feestbeest in optima forma. Het eerste nummer met hem "Ik vlieg ik zweef" Meteen pleite was ie.............. niks op het podium, linea recta het publiek in, enne...................met name of eigenlijk alleen maar naar de dames toe, voor zover wij het hebben kunnen waarnemen. Gehoord hebben we hem alleen, ergens vanuit de zaal. Gezien niet meer. Maar een geweldige leuke en gezellige kerel, dat dan weer wel, ook back stage. Geen pretenties, arrogantie of iets wat daar ook maar enigszins op lijkt. Gewoon een leuke vent die zijn vak heel erg goed beheerst. Een zaligheid dan ook om met zo een iemand het podium te mogen delen.

On stage:



En van dit soort feestjes, ja, daar lusten wij wel pap van. Maar welke muzikant niet. Zeker niet als je dan ook nog het volgende recht voor je snufferd op het podium op en neer mag zien springen. Bij de les blijven is dan wel ff handig:




Moeilijk hoeft het allemaal dan ook niet te zijn. Het enigste wat er geregeld moet worden is een juiste combinatie van goede muzikanten samen op een podium. De rest? Een inkoppertje.

Maar twee totaal verschillende artiesten begeleiden, lastig? Nou nee, eigenlijk. Even een knop omzetten en gaan met die banaan, meer is het eigenlijk niet. En ja, waar is waar. Benny's Big Show Orchestra doet het gewoon allemaal, pop, klassiek, zeg het maar!!!

Een amateur orkest, dat is het.............................................. ja ja, weinige die het nog geloven ondertussen. De perceptie is bij heel vele namelijk heel anders. Gaan we dan vertellen dat wij maar een "stelletje hobbyisten" zijn, dan moet je met een duidelijke uitleg komen.

De vraag kom dan ook nog al eens van "hoe flikken jullie dat, met de bekende artiesten op een podium?"

Nou het antwoord is dan eigenlijk vrij simpel;
De dame in kwestie hieronder, gewoon ff fixen dit soort dingetjes, meer niet. Simpel toch?

Back stage onderonsje?


  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten