dinsdag 18 december 2012

Galafeestjes.

Inderdaad, dat waren er twee op een rij.

Eerst in Rotterdam en daarna in Eindhoven.

Wat wij als muzikanten daar nu in de regel leuk aan vinden is het gegeven dat er op dit soort feestjes nogal eens een behoorlijk groot budget voor wordt gereserveerd. Zo dus ook in deze beide gevallen. Dat betekend dan ook dat er in zo een geval volop techniek in huis wordt gehaald om alle artiesten te voorzien om goed over te laten komen. Daarnaast worden kosten noch moeite gespaard om de gasten in een mooie maar vooral sjieke ambiance een geweldige avond te bezorgen. De dresscode is dan vanzelf "black tie" Cocktailjurken, lange galarokken, hoge naaldhakken, gelakte schoenen en smokings dus.

Vanzelf, daar nog op vast geknoopt, de nodige bling bling.

En ja, dan kunnen wij niet achter blijven, vanzelf niet.

Ons orkest, Gerard joling, Jorge Castro, Ben Cramer, Henk Poort, Xander (het feestbeest) de Buisonje, Humberto Tan en nog een aantal artiesten. We hebben ze allemaal mee gemaakt op ons podium.

Ja, en dat is voor ons muzikanten leuk, heel leuk zeg maar gerust. Vermoeiend ook. Tenslotte moest er in een aantal weken het nodige repertoire worden ingestudeerd. En onze nieuwe drummer van het orkest, was dol gelukkig, maar heeft wel voorafgaande aan het een en ander chronisch slaapgebrek gehad, waarschijnlijk. Maar complimenten voor die jongen. Als een echte Marinier heeft hij er zich doorheen weten te worstelen.


Ja, zo af en toe is het heel stevig doorpakken wil je iets geregeld  krijgen. Vanzelf gaat het namelijk allemaal niet.

Daarnaast heb je dan ook nog eens te maken met van die onverwachte zaken wat in geen enkel draaiboek staat. Een van onze zangers zijn stem kwijt, 10 minuten voor aanvang. Handig!!!!! Nee dus, bepaald niet.

Maar hoe dan ook: The show must go on! En dat gaat dan ook gebeuren....... De andere vocalisten lossen het probleem gewoon op. Kanjers zijn het!

Voor de aardigheid spelen we dan ook nog eens met een tweede invallende percussionist. Onze vaste collega had helaas andere drukke bezigheden. Dus daar is dan ook nog even de nodige aandacht voor noodzakelijk. Tenslotte is het nog niet zo eenvoudig als je nog nooit op timbales en een pauk hebt gespeeld om daarnaast ook nog even totaal vreemd repertoire in je vingers te krijgen. Maar wat dan motiveert is om met een handje vol BNers op het podium te mogen staan.


Maar wat aan de andere kant dan wel weer aardig is, is om als simpele muzikant alle mogelijke hoogstaande techniek om je heen te hebben om het allemaal mogelijk te maken. En ja, hoe groter het feestje, des te meer  techniek er nodig is. Het mag wat kosten allemaal. 

700 gasten aan het diner. Catering kosten, € 154.000,00.- Over de aankleding van de zaal incl. podium geluid, licht en de gage voor een paar artiesten, daar zullen we het dan maar even niet over hebben. Crisis was het toch? 

Nou? Het is misschien wel wat minder geworden, zo de laatste twee jaar. Maar van een crisis hebben we in sommige gelederen van onze samenleving, dan nog niet gek veel van meegekregen. 
Niet dat wij dit nu erg vinden, want ja, hierdoor hebben wij ook nog steeds onze wel heel leuke feestjes. Eerlijk is eerlijk. 










En onze feestjes......................Daar doen we het uiteindelijk voor, ook als dit behoorlijk dure party's blijken te zijn.

We zijn er gewoon niet vies van, zo simpel is het. Tenslotte blijft het voor ons gewoon hobby. En daar mag je dan ook gewoon veel plezier aan hebben, denk ik. Er is tenslotte al veel te veel ellende genoeg op de wereld. Niemand die er iets mee op gaat schieten als de BBSO leden ook zielig thuis op de bank blijven zitten, daar zijn we dus geen muzikant voor geworden, hobby matig of niet, dat maakt het verschil niet meer.











  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten