zondag 29 september 2013

December 2013

Het begint zo langzaam aan meer een traditie te worden dan "maar weer een optreden". De maand december, zoals te doen gebruikelijk altijd al een drukke maand en voor ons dus ook dit jaar weer een tweetal hele speciale optredens.

Aan de andere kant is het "speciale" er inmiddels al wel af. Binnen een week naar Eindhoven en Rotterdam. Nu is de afstand niet het probleem. Tenslotte doen we gewoon op een doordeweekse dag ff Franeker aan. En dan volgend jaar in April ook ff Shanghai. Dus, met de club dicht bij huis of helemaal aan de andere kant van het land of zelfs wereld, geen probleem, echt niet.

Maar de beide december optredens, zoals we ze maar omschrijven, inmiddels voor de derde keer op rij, die gaan weer voor de nodige extra drukte zorgen binnen ons orkest. Vorig jaar oa. met Xander de Busonjé en Henk Poort op het podium mogen staan. Het hele verhaal voor december is op dit moment nog niet duidelijk en wie we nu weer mogen gaan begeleiden..................... daar laat ik me nog even niet over uit, tot dat het definitief is vast komen te staan.

Weer extra werk aan de winkel dus. En december, het was al zo een drukke maand. Maar aan de andere kant, heerlijk, dit soort van optredens. Relatief dicht bij huis, in goede accommodaties, onder goede omstandigheden, met professionals mogen werken. Wat zit ik nu dus te mopperen?

Precies, laat ze maar komen, dit soort optredens, geen probleem. Wij zorgen wel weer dat we er klaar voor zijn.

Nog even een paar plaatjes van de voorgaande jaren:





 




donderdag 19 september 2013

Een doordeweekse dag

Het begint nu toch wel echt op een professioneel orkest te lijken. Of is het toch weer die ongekende drive om te willen spelen?

Waarschijnlijk het laatste.

Want wie verzint het nu om een voltallig orkest in te huren op een doordeweekse dag, helemaal aan de andere kant van Nederland? In het hoge noorden, Friesland nota bene!!!! Is er dan een steekje bij je los, of weet je stiekem toch wel dat we komen?

Wat ook de aanleiding is geweest, het doet er eigenlijk niet toe. Wat er wel toe doet is dat wij er gewoon waren en met plezier. In Franeker deze keer en ja, Hij zal het wellicht ontkennen, maar De weerman van het Noorden, Piet Paulusma, had hier heel duidelijk een aandeel in het verhaal. We hadden deze kerel een aantal jaren geleden ook al in Bolsward mogen ontmoeten, vandaar!

De opening van de Agrarische dagen in Franeker, daar ging het in dit geval om. En die was op woensdagavond en inderdaad, dat is nu niet echt net naast de deur. Maar och, China is veel verder en daar gaan we in April naar toe. Dus dan moet Franeker maar een peulenschilletje zijn om er te komen, toch? Nou, bijna........................ De chauffeur van de touringcar had hier een geheel ander idee bij. En dat bleek. Het is toch volstrekt normaal dat je vanuit Den Bosch, via Amsterdam, Alkmaar, Den helder en de Afsluitdijk naar Franeker gaat rijden???


Uiteindelijk kwam het toch weer allemaal goed. Waarschijnlijk hebben we hier het record soundchecken vet gebroken. en was weerman Piet tijdens het hele verhaal met een tv uitzending bezig, maar vooruit met de geit. met dank aan onze crew, kon het feestje gewoon op tijd beginnen.







En zo kan het gebeuren dat ook ons "bandje" gewoon op een doordeweekse dag aan de andere kant van Nederland een feestje gaat bouwen. En ja, dat laatste was inderdaad weer het geval. 

Vervelend toch weer................................... feestjes gaan bouwen :-) 






zondag 1 september 2013

Zo maar een zaterdagavond.

De laatste dag van Augustus 2013. Die komt dus maar een keer en dat was het dan. Zoals wellicht meer van die dagen, die komen en ook heel gewoon weer voorbij gaan. Zo heb ik er al een slordige dikke 19000 mee gemaakt. Niks bijzonders dus, al hoewel?

Precies, zaterdag 31 augustus 2013, die is bijzonder, zoals elke dag waar wij het podium bestijgen en weer eens de boel op stelten mogen komen zetten, muzikaal gezien. Dit maal de markt in Wijchen een heel gezellig dorp onder de rook van Nijmegen. De markt in Wijchen, gewoon een heel gezellig plein waar wij op uitnodiging van Café Anneke daar eens even, zo maar op een zaterdag avond een lekker stukje muziek komen maken. En oh oh, gelukkig zaten de dames en heren die zo het weer voorspellen er even mooi naast. Dit keer gelukkig ten gunste van iedereen op de markt.


Nu heb ik het er niet zo op, op van die optredens in de buitenlucht, maar dit keer kwamen we heel goed weg. Het was gewoon een schitterende avond en nog lekker weer ook, zelfs zo lekker dat het onderstaande gewoon even moest ( ik ook by the way, maar niemand die dat dan weer even met een camera vast legt) kans gemist!!!!


Maar los van die heerlijke ijsjes en het mooie weer hadden we ook dit jaar weer het nodige aan muzikale "nieuwe dingetjes", heerlijk toch, inclusief een nieuwe zangeres die net 4 dagen hiervoor bij ons "clubje" is gekomen. Lef heeft ze wel, die dame, meteen een nummer mee doen. Aan de andere kant......... Geen flauwe kul, microfoon pakken en gewoon er voor gaan en dat laatste, blijkt totaal geen probleem.

De markt in Wijchen dus, daar was het te doen. En ik had het al eens cryptisch aangegeven: 


En dat ziet er dan gewoon heel simpel zo uit:


Juist, vandaag dus geen marktkraampjes en meer van dat spul, wat wel handig lijkt te zijn, maar nu even niet. Dit plein was nu van ons, compleet. En ja, dat krijg je dan als je een orkest van een slordige 50 personen uitnodigt om het een beetje gezellig te maken. Dan staat de boel heel snel vol en uiteindelijk ook met publiek.

Ok ok, je moet er even een podium neer zetten, wellicht wat tafeltjes en stoeltjes en hier en daar een paar lampjes. maar verder..................... "ff tikke" en het is weer geregeld. Daar hebben we dan een paar dames en heren voor die dat bijzonder goed in de vingertjes hebben, zoals deze twee. Hun lijfspreuk: "heerlijk is dat toch om te zien van hoe andere kunnen werken"................................... Nee hoor GEINTJE!!!!


Deze "broeders" sjouwen zich te barsten, zoals altijd als we op pad zijn. 

Zo maar een zaterdagavond, dit keer in Wijchen, met een vol plein aan mensen die van muziek houden. Komt dit nu even heel handig uit, dat doen wij namelijk ook!! En zo vinden we elkaar eigenlijk wel weer altijd.

En inmiddels is het dan ook gewoon weer vrij snel de nacht van zaterdag op zondag geworden. Tsja..............het moet ook weer een keer ophouden, al hoewel????? Het boeltje maar weer inpakken en weer wegwezen. 



Over een kleine 2 weken gaan we eens in Franeker kijken, of we daar die Friezen ook een beetje kunnen ontdooien, wat denk je?