maandag 2 april 2012

Theater tour back stage

Ik wordt wel eens aangesproken met de vraag van hoe dit nu werkt om met 50 muzikanten naar een optreden te gaan en dan daar een avondje muziek te gaan maken.

Tsja, das 'n goeie!!

Eigenlijk is dat moeilijk uit te leggen, want ja, behalve voor muzikanten die zo hier en daar optredens verzorgen in een band, snappen de meeste niet echt dat dit aardig wat voeten in aarde heeft, maar hoe dit nu allemaal precies in zijn werk gaat?  En om nu niet met al te veel met tekst te gaan smijten, is het dan verstandiger om eens wat feiten op een rijtje te zetten. Nu kan ik met een hele opsomming van alle techniek gaan gooien hier, maar of dat dan het antwoord is?

Gewoon wat laten zien is dan wellicht beter, lijkt me.

Nou vooruit, daar gaat ie dan!!

Zo maar een beetje in willekeurige volgorde een paar plaatjes wat allemaal uit die dikke, tot aan de rand toe gevulde trailer komt rollen en uiteindelijk een strak gevuld podium moet gaan opleveren. Foto's van onze Jukebox on Tour show in Uden. Een aardigheidje om te weten is dan wellicht dat er uiteindelijk zo ongeveer 16 mensen achter de schermen bezig zijn om het gehele gebeuren te regelen. Die komen dan zo ongeveer om 12.00 uur aan bij het theater. De voorstelling of show begint dan om circa 20.00 uur. Tel uit je winst!

Met een ijzersterke discipline en routine als een geoliede machine wordt er begonnen op een totaal leeg toneel. helemaal niets is er dan nog te zien, maar niet lang meer.

Podium
Decor
Geluid
Licht
Catering
Kostuums
Het zijn zo maar een paar zaken die er nodig zijn.






















































Het eindresultaat ziet er dan zo uit;



















Zo kan het dat een theatertour begint, maar ook weer eindigt en het doek weer dicht is.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten