donderdag 12 april 2012

Het volgende avontuur

Met BBSO achter de schermen werken aan een volgend avontuur.

Daar zijn uiteraard onze orkestleider en onze orkest manager, al weer druk doende mee bezig en zo hier en daar bijgestaan door fanatieke orkestleden en crew members.

Na een succesvolle tour met Ben C en Maggie M, worden er al weer druk concepten bedacht, besproken, en op haalbaarheid gecheckt. Een tour zoals The Jukebox, is bepaald geen kleine actie die even op een rustige zondag namiddag in elkaar wordt geknutseld. Bepaald niet zelfs. Een dergelijk verhaal vergt dan ook zondermeer een professionele aanpak.

Veelal, en in ons geval is dit niet anders, gaan dit soort van "projecten" gemoeid met een aanzienlijk bedrag aan euro's die moeten worden geïnvesteerd. Om dit te kunnen doen, heb je dan ook als orkest en management, mensen "uit het vak" nodig, die op verschillende fronten de voorwaarde kunnen scheppen om uiteindelijk het beoogde doel haalbaar maken. En gelukkig zijn die jongens er die in ons geloven en ons op verschillende manieren professioneel ondersteunen.

Los van dit alles, hebben wij en verder ook al onze collega's die op de een of andere manier zich bezig houden in het entertainment wereldje, allemaal te maken met een factor die nagenoeg niet te beïnvloeden is. "De Crisis"

Je kunt dat ook geen krant of televisie kanaal meer open zetten en je wordt er mee geconfronteerd.
We moeten bezuinigen! is het verhaal. En ja, om je heen zie je de effecten van deze dagelijks terugkerende boodschap.

De groeten ermee! Wij zijn wat dat betreft behoorlijk eigenwijs en hebben er gewoon geen boodschap aan, aan deze negatieve berichten. Wij willen maar een ding, gewoon gezellig muziek maken voor een publiek die dit weet te waarderen en daardoor een gezellige avond gaan krijgen. En dan wij dus ook.

Voordat er dan ook een compleet nieuwe theatertour op de kalender staat, gaat dat dan ook nog wel even duren. Dat deze er gaat komen, is daarnaast geen discussiepunt. Maar niet vanwege de zogenaamde crisis die ons voorzichtig of zelfs angstig maakt. De laatste heeft namelijk meer als 1.5 jaar aan voorbereiding gekost. Dan hoef je dan ook geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd, om in te schatten van wanneer het weer los gaat.

En ja,  voor die gene die alvast een beetje wil proeven van wat er aan gaat zitten komen, die zou ik toch willen uitnodigen om naar Tinte te komen op 7 juli. Daar gaan wij namelijk wederom een paar duizend mensen trakteren op een avondje met muziek. Want het mag dan wel crisis zijn, zegt men, maar wij hebben daar mooi geen boodschap aan.

Tinte 7 Juli 2012. Dat gaat een enorm groot spektakel worden. De Jukebox on tour in een festival uitvoering met een aangepast repertoire.

Met dit orkest heb ik reeds 2 maal in Tinte gestaan en genoten van hoe het publiek daar volledig uit hun plaat gaat. Deze versie op 7 juli, die gaat die andere 2 overtreffen, dat kan niet uitblijven.

http://www.tinte.nl/zomerfeest/zaterdag.html

En ondertussen werken wij weer gewoon verder om nog mooiere voorstellingen te maken, crisis of geen crisis.

maandag 2 april 2012

Theater tour back stage

Ik wordt wel eens aangesproken met de vraag van hoe dit nu werkt om met 50 muzikanten naar een optreden te gaan en dan daar een avondje muziek te gaan maken.

Tsja, das 'n goeie!!

Eigenlijk is dat moeilijk uit te leggen, want ja, behalve voor muzikanten die zo hier en daar optredens verzorgen in een band, snappen de meeste niet echt dat dit aardig wat voeten in aarde heeft, maar hoe dit nu allemaal precies in zijn werk gaat?  En om nu niet met al te veel met tekst te gaan smijten, is het dan verstandiger om eens wat feiten op een rijtje te zetten. Nu kan ik met een hele opsomming van alle techniek gaan gooien hier, maar of dat dan het antwoord is?

Gewoon wat laten zien is dan wellicht beter, lijkt me.

Nou vooruit, daar gaat ie dan!!

Zo maar een beetje in willekeurige volgorde een paar plaatjes wat allemaal uit die dikke, tot aan de rand toe gevulde trailer komt rollen en uiteindelijk een strak gevuld podium moet gaan opleveren. Foto's van onze Jukebox on Tour show in Uden. Een aardigheidje om te weten is dan wellicht dat er uiteindelijk zo ongeveer 16 mensen achter de schermen bezig zijn om het gehele gebeuren te regelen. Die komen dan zo ongeveer om 12.00 uur aan bij het theater. De voorstelling of show begint dan om circa 20.00 uur. Tel uit je winst!

Met een ijzersterke discipline en routine als een geoliede machine wordt er begonnen op een totaal leeg toneel. helemaal niets is er dan nog te zien, maar niet lang meer.

Podium
Decor
Geluid
Licht
Catering
Kostuums
Het zijn zo maar een paar zaken die er nodig zijn.






















































Het eindresultaat ziet er dan zo uit;



















Zo kan het dat een theatertour begint, maar ook weer eindigt en het doek weer dicht is.