zaterdag 31 december 2011

het nieuwe jaar

Het afgelopen jaar is er veel gebeurt, heel veel zelfs. Zo is er een nieuwe percussie set gekomen met een compleet nieuw rack en dit heeft inmiddels zijn waarde al meer dan eens bewezen. Uiteraard zijn we flink aan de slag gegaan met onze nieuwe theatershow, waarvan we op 14 december de première in Den Bosch hadden.  En zo tussen de bedrijven door nog een aantal shows gedaan met verschillende Nederlandse artiesten.  Al met al was het aardig wat, van wat er zo voorbij is gekomen.
Op dit blog zijn verschillende artikelen geplaatst, die uiteraard met de theatershow te maken hebben. En daar zal ook in 2012 nog wel het nodige bijkomen.

Ondertussen staan we op de laatste dag van 2011 en wil ik bij deze vanuit hier een ieder een heel gezond, gelukkig maar vooral ook een heel muzikaal jaar toe wensen. Aan mij zal het niet liggen en aan ons orkest ook niet.  De theatertour loopt tot in april 2012 en tussendoor zullen er nog wel wat andere optredens op de agenda komen.  Maak je niet ongerust, ik houd een ieder wel op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tot ziens in het nieuwe jaar.
Ton Kruijning,
Percussionist, Benny’s Big  Show Orchestra.


maandag 26 december 2011

Live in Den Bosch "Jukebox on tour".

In het theater in Den Bosch op 14 december. De eerste van de tien theatershows met Ben Cramer en Maggie MacNeal. Een muzikale show met een ongekende muzikale diversiteit.




















dinsdag 20 december 2011

Jukebox on tour live

Hieronder een impressie van TV 73 uit Den Bosch van onze première voorstelling op 14-12-2011.
Op het moment dat er meer filmmateriaal beschikbaar komt zal deze ook hier te zien zijn.


zondag 18 december 2011

Op weg naar Capelle.


Aan de ijssel wel te verstaan. Daar staat het Isala theater op ons te wachten na een knallende première in Den Bosch. En geknald hebben we. De recensies in de landelijke dagbladen waren zeer lovend en het publiek in de zaal dol enthousiast. De kop is er dus af en nu op weg naar de volgende. Deze theatershow met Ben en Maggie heeft een lange maar goede en stevige voorbereiding gehad, maar het staat als een huis. Het publiek in Capelle gaat het ondervinden, de smaak zit er nu namelijk heel goed en stevig in bij ons orkest.

Hieronder al vast een aantal impressies van de premièrevoorstelling in  Den Bosch.  









zaterdag 10 december 2011

Bij Herman den Blijker.


Vanavond 10 december 2011. Nog net even voor de première van onze theatershow een leuke gig. Bij Herman Den Blijker in Las Palmas in Rotterdam.

Samen met Sandy Kandou, Antje Monteiro, Karin Bloemen en Mr. Frank in Person.
Wat is nu het leukste? Daar waar ons Orkest het beste in is. Totaal verschillende artiesten begeleiden en de boel eens flink op zijn kop zetten.



dinsdag 6 december 2011

Nog steeds een hobby.


Daarmee is het begonnen ’n slordige 30 jaar geleden en eigenlijk al wat langer maar dan is het meteen weer van, “zo, moet wel een hele oude knar zijn”. En ja, echt piep ben ik dan ook niet meer. Aan de andere kant, mijn voorbeelden van toen ( en die zijn inmiddels nog ouder) daarvan draaien er nog steeds de meeste mee op het hoogste niveau. Dus ja, waar heb ik het dan eigenlijk over?

Muziek is tijdloos en het maken ervan dus ook. En of dat je nu 20, 30 ,40, 50, 60 of nog ouder bent. Voor de muziek maakt het inderdaad niks uit. Het verschil zit ‘m hooguit dat we, inmiddels een beetje op leeftijd, wat langer nodig hebben om na een aantal optredens na elkaar, weer in je normale doen te komen. So what?

Aan de andere kant is het dan ook weer een genot om met “de jeugd” te kunnen spelen.
Zo heeft de drummer van ons orkest de leeftijd van mijn eigen zonen. Geweldig toch? Niks mis mee. Hij werkt zich in het zweet en ik ook. Twee generaties naast elkaar op hetzelfde podium allebei aan het spelen, hij op zijn drums, ik op mijn Conga’s. En we weten van elkaar precies van wat nu een lekkere grove is. En zo nu en dan, hier en daar, als daar even de gelegenheid voor is, dan pakken we dat moment. In de regel heeft dat nagenoeg niemand in de gaten. Onze orkestleider, ja die wel, maar dat is geen punt voor hem. Zolang het past en muzikaal correct is. Mijn collega percussionist, doet overigens ook gewoon mee in het zelfde muzikale, of ritmische spelletje. Heerlijk gewoon.

Een unieke club ons orkest. Hobby op de eerste plaats, maar eigenlijk spelen we inmiddels gewoon op een professioneel niveau. Een theatertour, zo hier en daar met bekende artiesten op het podium om hen te begeleiden en meer van dat moois om te doen. De leeftijden van de orkestleden variëren van nog geen 20 jaar tot ver boven de 60. En het werkt gewoon. Het beste bewijs dat muziek maken niet aan leeftijden gebonden is, zelfs niet de verschillende muzikale achtergronden wat elk orkestlid als bagage bij zich heeft.

’n Hobby, meer is het niet. Toch? Nee dus……………….. Welke artiest gaat nu met een “hobbybandje” het theater in? En dat dan 10 keer?

Het blijft een uitzonderlijke hobby; “Benny’s Big Show Orchestra”


donderdag 1 december 2011

Met groot materieel uitrukken.


Met groot materieel uitrukken.
Dat doet de brandweer indien er een grote fik is. Behalve voor de betrokkenen van een dergelijke brand, is het voor de omstanders veelal een aantrekkelijk schouwspel, zo een grote fik.
Je zou de vergelijking kunnen maken met onze tour. Ook wij gaan met groot materieel uitrukken naar de 10 theaters, met dit verschil dat de betrokkenen hier er bewust een spektakel van gaan maken. En uiteraard gaat de tent bij ons niet in de hens.
Maar verder gaat er heel wat ander spul in de strijd worden geworpen om toch de temperatuur naar bijzonder hoge waardes te krijgen.

Om maar eens wat te laten zien en uiteraard daar waar de gehele show om draait: