zaterdag 18 januari 2014

Mise en place

Inderdaad, voorbereidingen treffen.

Nu is de term "Mise en Place" een term die heel gebruikelijk is en dan met name in de Franse keuken, om de nodige voorbereidingen te treffen op wat komen gaat. In de regel moet je dan denken aan het trekken van bouillon en het alvast maken van garnituren voor de nodige gerechten. Een soortgelijke actie is nu aan het gebeuren binnen ons orkest. Alleen hebben die voorbereidingen dan niets te maken met heerlijke gerechten of de Franse keuken in het algemeen. De enigste overeenkomst zit hem dan meer in het verzamelen en in een juiste volgorde arrangeren van alle ingrediënten die een orkest van ons formaat nu eenmaal nodig heeft om een nieuwe tournee op een juiste wijze muzikaal en organisatorisch goed op de kaart te zetten. En geloof een ding van me, daar zijn heel wat verschillende ingrediënten voor nodig.

Het een en ander is uiteraard te volgen via de website van ons orkest en uiteraard het "Chinablog" van de op handen zijnde tournee

Via op de onderstaande link's te klikken kun je daar dan naar toe:







De voorbereidingen dus, een gegeven waar we nu vol in zitten. En een dergelijke tour muzikaal voorbereiden gaat niet zo maar even tussen neus en lippen door afgewerkt worden. Een aantal Chinese muziekstukken liggen nu op de lessenaars om ingestudeerd te worden en dan hebben wij even geen tijd om ons met publicitaire zaken bezig te houden. Vandaar dan ook dat het met de berichtgevingen over de tour op dit moment relatief rustig is. Dat gaat overigens niet al te lang meer duren, die rustige periode met berichtgevingen. Want ja, er zit wederom iets in de spreekwoordelijke pijp wat regelrecht weer als behoorlijk spectaculair omschreven mag worden. Maar helaas, ook dit valt onder het hoofdstuk "Mise en Place" en mogen we hier mooi even niets over roepen of wat dan ook. Die primeur heeft de landelijke media. Dan snap je dus ook (als de landelijke media zich er voor gaat interesseren) dat ook dit geen broodje aap verhalen zijn. Even rustig afwachten dus op wat komen gaat. 

Ondertussen gaan wij gewoon weer lekker verder in onze keuken om de muzikale noten als Mise en place geregeld te krijgen. En ja, een van die nieuwe ingrediënten is onmiskenbaar Chinees. Een modern Chinees lied met inderdaad een Chinese tekst die dan ook door een van onze vocalisten in het Chinees gezongen gaat worden. So what, zul je misschien zeggen. Nu is zingen in het Nederlands, Engels, Duits of zelfs in het Frans op zich niet echt een obstakel, uitdaging of anderszins een probleem, maar in het Chinees????? 

Ik zou zeggen, ga er maar even aanstaan en probeer het maar met het volgende voorbeeld ( een van onze vocalisten gaat dit nummer overigens gewoon doen tijdens onze Chinese tour) 



   


zondag 5 januari 2014

A very good year!!

Op de vijfde dag van het nieuwe jaar kunnen we inderdaad 2013 afsluiten met een, zoals dat zo mooi heet 'n kleine evaluatie.

Een muzikaal jaar die dan wel niet het aantal beoogde optredens heeft gebracht die we eigenlijk als orkest zo op jaar basis zouden willen doen, maar wel een aantal optredens die er bepaald niet om liegen.  En ja, eerlijk is eerlijk we zijn natuurlijk wel als orkest in de zeer gelukkige omstandigheden dat we in contact zijn gekomen met mensen die in de "entertainment wereld" er toe doen. Mensen die weten waar de spreekwoordelijke "klepel hangt" en deze die ook weten te gebruiken, precies op het moment als de tijd er voor rijp is. Menig orkest of band droomt er van om dergelijke kansen te krijgen, aan te pakken en tot een goed einde te brengen.

Ik heb het me al eens meerdere malen afgevraagd, van waarom overkomt ons dit nu en hoe kan het zijn dat die professionals met dat clubje uit de regio van Den Bosch een dergelijk avontuur aan gaan?

Wellicht heeft het iets te maken met de ontembare fanatieke instelling, het enthousiasme en de gedrevenheid van dit orkest om met volle "geweld" die uitdagingen aan te pakken en neer weet te zetten.

Hoe dan ook het was een "very good year" 2013.

Wat vervolgens 2014 gaat brengen, dat zal de tijd leren. Wij gaan er in ieder geval wederom met dezelfde overtuiging, enthousiasme, muzikaliteit en gedrevenheid weer tegen aan. En zonder om hier nu knalharde garanties af te geven, gaat dat geweldige mooie jaar 2013 een vervolg krijgen in 2014?

Wij zullen blijven werken aan nieuw repertoire, elke nieuwe kans met beide handen aanpakken en het vervolgens dan ook beslist niet nalaten om elke nieuw avontuur aan te gaan.

Inmiddels weet men in het Hilversumse ook wie en wat  Benny's Big Show Orchestra is en waar toe zij in staat zijn. En dat schept opties. Je snapt natuurlijk dan ook wel, dat wij "de smaak te pakken hebben" en ja, houd dan nog maar eens een dergelijke club tegen in hun ambities.

Nog even een tweetal fragmenten van de absolute topper van 2013 van ons orkest:

Uit de tv uitzending welke is opgenomen in juni 2013 en is uitgezonden op vrijdag 3 januari 2014

An evening with Ben Cramer and Benny's Big Show Orchestra:

      

Het jaar 2013 kunnen we afsluiten met een geweldig mooi tv optreden. 

Vanzelf was dit onmogelijk geweest als onze 2 "Benny's" er niet in hadden geloofd. 

Wat gaat de toekomst voor dit orkest betekenen met 2 van die kerels? 

We gaan het zien en mee maken in 2014.