zaterdag 26 oktober 2013

December optredens

Traditioneel een feest maand, de maand december. Ja en, zul je wellicht zeggen.......is toch leuk en gezellig?

Maar natuurlijk, gezellig, leuk, sfeervol, vroeg donker, Sinterklaas, Kerstmis, eindejaarafsluitingen en vooral veel feestjes met veel eten en dito drinken, waarschijnlijk. Althans voor een aantal notoire "party animals" zeer zeker. Is het niet binnen de zakenwereld, waar links en rechts de ene na de andere "eindejaarsborrel" op de kalender staat, dan is het wel de entertainment industrie die het nodige weet te verzinnen. En dit laatste, ja..................Daar kunnen wij dan zo hier en daar, een paar leuke en lekkere "krenten" uit de spreekwoordelijk pap vissen. En in dit geval hebben we er bijvoorbeeld al 3 van die leuke optredens in 1 en dezelfde week staan. En dat voor een orkest waar de leden, naast het musiceren er gewoon een "normale baan" naast hebben en dus van hun muziek thuis de kachel niet hoeven te laten branden.

Handig, dat dit dan niet hoeft, zou je zeggen en ja, dat is dan ook wel zo. Maar daarmee wordt het in die toch al drukke december maand, alleen maar drukker. Gezin, werk, kinderen, familieonderhoud, enfin, je kent het zelf waarschijnlijk allemaal wel.

Meestal en dat zal dit jaar tijdens die "december optredens" van ons niet veel anders zijn, mogen wij dan weer de nodige artiesten muzikaal begeleiden. Zo hebben we er de laatste jaren er al de nodige "versleten". Daar is overigens niets mis mee, sterker nog, in veruit de meeste gevallen nog geweldig leuk om te doen ook. Het geeft alleen een extra druk effect mee. We kunnen in de regel op de laatste momenten nog even het nodige nieuwe repertoire in studeren. Hoe komt dat nu zo laat aanwaaien zou je jezelf afvragen? Nou, die ga ik even uitleggen voor je;

Galafeestjes, die zo hier en daar in met name de december maand, in de steigers worden gezet, worden steeds vaker en steeds later pas bepaald van hoe, wat, en met wie. Met wie, is dan de keuze van het entertainment. Wat het nu, zeker in de laatste jaren, lastiger maakt is dat wij, indien het al vast is komen te staan dat wij als orkest deelnemen, ook de artiesten in een veel later stadium gecontracteerd worden. Daar waar het gaat om internationale artiesten, ligt het verhaal in de regel nog lastiger. Nu is het bij openbare gelegenheden in de regel niet een dergelijk groot probleem, maar bij besloten feestjes, ligt het verhaal beduidend anders. Hier heeft het budget in combinatie met onderhandelingen met het management van die artiesten en dergelijke het fenomeen dat het zelfs een paar weken voor aanvang show, nog niet definitief is bepaald of dat die artiest nu wel of niet gaat komen. Dat maakt het voor ons, indien wij een dergelijke artiest moeten begeleiden, knap lastig. Op de valreep nog maar even vreemd en nieuw repertoire instuderen is dan het verhaal en de uitkomst van "op het laatste moment".

Zo hadden wij vorig jaar de stille hoop dat we met een van de echte "grote der aarde" samen op het podium mochten staan. Helaas had het Management van "Sir Tom Jones" geen overeenstemming weten te bereiken met de organisatie van dat specifieke feest. Jammer, maar helaas kun je ze niet allemaal pakken.

Nu is ons Management en met name onze orkestleider niet voor een gat te vangen en wil nog wel eens een paar van die "op het laatste moment uitdagingen" aangaan. Wij zijn niet voor niets het grootste show orkest van Nederland, en ja, als je daar in wil spelen, als niet professional, zul je ,vervelend of niet, jezelf nogal eens heel flexibel moeten opstellen. Niet zeuren, miepen of mekkeren dus, maar aanpakken die handel en zorgen dat het publiek een geweldige avond gaat krijgen, dan hebben wij het ook. Als dat dan betekend dat je jezelf thuis in een kamer een paar uur meer moet opsluiten als normaal om je muziek in je vingers te krijgen, jammer dan, het zij zo en het is niet anders.

Hoe dan ook, traditioneel hebben wij het in december in verhouding met de rest van het jaar "lekker druk" met ons orkest.

Ondanks dat het wel weer veel is dit jaar, zijn we er gewoon allemaal, daar waar men ons graag wil hebben, met en of zonder te begeleiden artiesten, het maakt ons allemaal niet uit.

Een ding is echter wel duidelijk. Dat leuke ballet, wat we elk jaar voor onze "snufferd" hebben staan springen tijdens een van deze gala's. Die moeten er gewoon weer zijn en verder geen gezeur, punt uit.

En "Why Tell me Why", als ze er onverhoopt niet mochten zijn.  ( eh, nee hoor, dat stukje Engelands heeft geen dubbele betekenis, denk ik.................... al hoewel ??? ik zal hem later nog wel eens uitleggen, als het nog nodig is. ) Want ja, deze dames zijn voor Rotterdam natuurlijk essentieel. ( gewoonterecht heet dat geloof ik)

Las Palmas, Rotterdam.









Klok gebouw Gala, Eindhoven.



Maar ja hoor, muziek maken is leuk, optreden nog meer, met artiesten maakt het musiceren nog interessanter, maar de lol die we er in totaal mee hebben is voor ons natuurlijk de ultieme drijfveer. Ook als we even niet op het podium moeten zijn. Dan kan het zelfs voor sommige gevaarlijk worden, maar dat is een geheel ander verhaal. Want we hebben toch een paar "elementen" in het orkest zitten...........


Gelukkig, muzikanten blijken toch ook gewoon normale mensen, artiesten ook by the way, zijn hooguit van mening dat ze een aparte kleedkamer hebben verdient?

Nou, mooi toch, dan laten wij ze ook maar even helemaal alleen op dat grote podium staan, lekker eenzaam!


En ja, podiums! Gala feestjes, met name die in december, beschikken over het algemeen over een " interessant budget". Een van die zaken die wij als orkest dan wel weer heel handig vinden is het gegeven dat we in de regel over een lekker podium kunnen beschikken met daarbij alle facilitaire voorzieningen die het leven van die "arme muzikanten" enigszins dragelijk maken. Nu zul je denken van dat is toch een normale zaak..........Nou...................... Weet je nog, het is nog steeds crisis. Dus ja, zo normaal en vanzelfsprekend is dat allang niet meer.



December, in veel opzichten een hele opmerkelijke maand, druk ook, maar dan wel weer met veel muziek gevuld en inderdaad als wij daar iets in mogen betekenen, zoals ook dit jaar weer, dan hebben we het toch weer mooi geregeld, met zijn allen.

En uiteindelijk komt het dan altijd weer goed, zelfs dat artiesten op tijd zijn. (dat wil namelijk niet in alle gevallen lukken. toch Xander?)


Maar als het dan een keer wel lukt, dan hebben ook nog tijd voor een gezellig potje "slappe klets en 'n bakkie" met ons Management.


Hoe het er nu allemaal precies uit komt te zien in december van 2013, weten we op dit moment niet. Dat gaat dan wel pas in november helder worden. Een ding is dan al wel duidelijk, het zullen allemaal besloten optredens gaan worden. Helaas voor onze fans die zo ongeveer bij elk optreden voor het podium staan. Maar die komen dan in 2014 wel weer vol aan hun trekken. Als we uit China terug zijn. De China tour 2014 is overigens te volgen via: http://bbsoinchina.blogspot.nl/

Voor die gene die dan liever ons orkest weer wil zien en horen spelen, iets dichter bij dan  Shanghai, zal de agenda van Benny's Big Show Orchestra even in de gaten moeten houden via: www.showorkest.com  

  




zondag 13 oktober 2013

ON TOUR!!!

Zo, klinkt dat nu stoer of niet? On tour?

Wat je er ook voor een mening op na wil houden en of je het dan ook stoer of iets geheel anders van gaat vinden, van mij mag het allemaal, maar gebeuren gaat het wel.

Ok, we zijn geen wereldberoemde band die een half jaar lang vliegtuig in, vliegtuig uit, concerthal of voetbalstadion in en uit, gevolgd door hotel in en uit en ga zo maar door, gaan doen. Zelfs het "sex and drugs and Rock 'n Roll" met groupies en al die andere vreselijke onzinnige zaken gaat niet gebeuren (denk ik).

Een saai zooitje dus?

Nou....................dat dan nu ook weer niet, helemaal niet zelfs, sterker nog, met 50 muzikanten en crewleden in een vliegtuig stappen, naar China "fladderen" en daar met dit zooitje ongeregeld 10 dagen die Chinezen proberen gek te krijgen! Dat kan op alles uitlopen, maai saai? Nog niet misschien!!!!!

Maar vrijdag 25 April 2014 gaat die tour wel starten en inderdaad we gaan met die grote club in een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Naar China dus en om precies te zijn 10 dagen toeren in en rond Sjanghai.

Hoezo 10 dagen in maar een stad?

Vergis je niet, Sjanghai is de grootste stad in China met alleen daar al meer inwoners als in ons Nederland alleen. een slordige 18 miljoen, is de schatting. Want helemaal precies weten de Chinezen het niet eens. ( is ook zo lastig tellen als ze niet stil blijven staan)

Dat betekend dan ook weer dat die 50 "kaaskoppen" niet opvallen in die giga grote menigte met mensen, of eigenlijk juist weer wel!

Hoe dan ook, we gaan "on Tour" naar China, voor de 2de keer zelfs. Dat kan maar een ding betekenen, lijkt me. Ze hebben het de vorige keer (in 2008) heel erg naar hun zin gehad met ons "orkestje". Dus we werden wederom uitgenodigd om naar Sjanghai te komen voor een aantal concerten te geven.

Nou ja zeg, dan doen we dat toch gewoon, geen probleem. U vraagt en wij "draaien", is nog steeds het motto.

China en Sjanghai, geen idee, maar het schijnt een leuke stad te zijn met heel veel mensen.





Alle verdere ontwikkelingen rond deze tour zijn te volgen via: