donderdag 22 augustus 2013

TV uitzending!

Ik had er al aandacht aan besteed, maar dat is inmiddels al weer een tijdje geleden. Ondertussen zijn van de TV opnames voor de special met Ben Cramer die we hebben opgenomen in Hilversum bij omroep Max, in de eindmontage een geweldig mooie TV special gemaakt.

Met het repertoire van Frank Sinatra, gezongen door Ben Cramer en muzikaal ondersteund door ons voltallige orkest, is het eindresultaat inmiddels klaar om "op zender" te gaan. De opnames van deze TV special zijn in juni gemaakt.

Zoals dit gebruikelijk is worden na een dergelijke opname, alle camera opnames in combinatie met de geluidsregistratie in de zogenaamde eindmontage heel keurig tot een geweldig mooi eindresultaat gegoten.

Het resultaat mag er dan wezen en om heel eerlijk te zijn, ik ben heel erg tevreden over het geen wat ons orkest daar even op een middagje heeft neer gezet. Dat ik dan heel tevreden ben over een muzikale uitvoering is op zich uitzonderlijk, daar waar ik er zelf bij ben betrokken en in dit geval met een relatief kleine bijdrage mijnerzijds en dan daar ook nog eens ten volle tevredenheid naar kan kijken en luisteren, is in de regel een unicum. ( ben er namelijk altijd van overtuigd dat het altijd beter kan en zou moeten)

Maar eerlijk is eerlijk, dit is een geweldig geslaagde actie geweest en het eindresultaat is iets waar we als orkest erg trots op mogen zijn.

Of je nu van de muziek van Frank Sinatra liefhebber bent en daarnaast dan ook nog eens van de stem van Ben Cramer een fan bent is in dit verhaal niet eens zo relevant. Muzikaal gezien is dit avontuur een volledig geslaagde missie geworden. En daar zijn wij trots op en ik dus ook, compleet.

Het heeft dan ook nogal wat extra energie, tijd en moeite gekost om dit te kunnen neer zetten. Maar ook hier zoals in vele van dit voor ons als orkest unieke muzikale "dingetjes" zijn er in het voortraject door vele van ons onder grote tijdsdruk, wederom grote prestaties neer gezet. Dat is niet erg, vervelend of op een andere wijze onverenigbaar met onze "normale dagelijkse bezigheden". Maar voor een orkest als het onze, waar het maken van muziek, gewoon tussen alle normale dagelijkse bezigheden door even geregeld moet worden, behoorlijk uitzonderlijk.

Wij zijn er in ieder geval heel trots op en wat vervolgens wel een "heel aardig" bijverschijnsel is, is dat we dan toch wel even een "aller aardigst visitekaartje" hebben kunnen achterlaten in het Hilversumse.
En dat schept uiteraard opties voor de toekomst. En het zal mij dan ook echt niet verbazen, indien deze geweldige tv uitzending een aller aardig staartje gaat krijgen.

De uitzending gaat plaats vinden half oktober van dit jaar ( dat is althans de verwachting) En uiteraard melden we direct van wanneer de feitelijke datum bekend is.

Tot dan gaan wij uiteraard verder met onze "normale optredens" en wordt het ook tijd om ons alweer voor te gaan bereiden op de tournee naar China. Meer nieuws hierover binnenkort op :

http://bbsoinchina.blogspot.nl/ 








zondag 11 augustus 2013

Gewone mensen

Muzikanten, in ons orkest hebben we er daar vele van. Vocalisten overigens ook. Daarnaast dan ook nog een Crew en zonder hen zou dit orkest niet kunnen functioneren. En dan ook nog een orkestleider en uiteraard een hele trouwe fanclub. Het zijn allemaal hele gewone mensen die een voorwaarde zijn voor het bestaansrecht van dit orkest.

Daar is dan toch niks opmerkelijks aan, zou je zeggen? En ja, zo op het eerste gezicht klopt dan ook. Vergelijk het maar eens met een andere club of vereniging, de plaatselijke voetbalclub of toneelvereniging, om maar eens iets te noemen. Ook dit zijn clubs ( kleine of grote) die gewoon hun hobby uitoefenen. Amateurverenigingen, die gewoon een voor hun leden een gezellige, leuke, aangename, of sportieve vrijetijdsbesteding invullen. Niks vreemds of uitzonderlijks aan. En in elke gemeente heb je de nodige varianten van dit soort samenwerkingsverbanden.

Nu speel ik inmiddels al weer 3.5 jaar bij deze "club" waarbij het gewoon de normaalste zaak is dat je op elke repetitie aanwezig bent. Zo ook onze Crewleden en zo af en toe ook een aantal fans. Op het moment dat we dan weer eens met de een of andere BNer een repetitie hebben voor een show, hangt er dan ook nagenoeg altijd wel weer een andere dan normale sfeer in de tent. Nee, met Ben Cramer inmiddels niet meer. Die is zo ongeveer een "aangenomen kindje" van het orkest geworden. En dan blijkt toch ook deze BNer een gewoon mens te zijn. Gelukkig maar.

Gewone mensen, daar hadden we het over. Maar in deze club is er iets wat niet gewoon is. Maar wat dat "iets" dan is, daar ben ik na die 3.5 jaar nog niet achter. Is het gedrevenheid, liefde voor muziek, het gevoel dat je iets collectief kunt bereiken wat voor andere niet echt is weggelegd? Die het weet mag het zeggen. Maar hoe kan het dan dat wij zo veel van die hele leuke en spannende uitdagingen krijgen? Zou het dan toch te maken hebben dat je als maar een " hobby orkest" een wel heel professionele benadering en aanpak hebt?

Of heeft het iets te maken dat wij gewoon heel puur zijn, zonder sterallures, kapsones en gewoon ons ding doen waar wij zelf heel veel plezier aan hebben? Mensen, dus ook muzikanten, professionals of amateurs, het maakt dus echt allemaal niets uit. Het zijn en blijven gewone mensen, totdat........................

Precies, totdat ze op een podium klimmen en daar iets gaan doen waar andere (voor het podium) plezier aan beleven.

En ja, in ons geval doen we dat met muziek, heel gewoon.........................Muziek. Misschien is dat dan wel de kracht, het publiek, alhoewel?