vrijdag 28 juni 2013

Onderweg naar Wijchen

Voor de tweede keer inmiddels, staan we in Wijchen.

So what? Zou je zeggen. Openbare optredens, die doen jullie toch wel vaker? Het antwoord is dan ja! Maar  elk optreden is toch weer anders, en deze wordt gegarandeerd heel anders.

The Night of the Proms, zoals dit jaarlijks terugkerend avondvullende programma heet en georganiseerd door "Cafe Anneke" in Wijchen. En ik zie die gene die Cafe Anneke kennen al de opmerking maken "daar passen jullie never nooit in"!!!! En dat klopt helemaal. Vandaar dan ook dat we op de markt in Wijchen spelen. En dat is een heel gezellig, knus maar vooral een groot genoeg plein waar we mooi op passen met onze gehele club.

Nu waren we hier in 2012 ook al en dat bleek heel goed te bevallen, daar in Wijchen, vandaar dat we het nog maar eens "dunnetjes" gaan over doen.

De afgelopen tijd hebben we het met ons orkest behoorlijk druk gehad. Even een TV registratie met Ben Cramer maken en daarnaast dan ook nog een een hele hoop nieuw "knallend materiaal" in ons repertoire opnemen. Het nieuwe repertoire hebben we dan ook gelanceerd op 8 juni jl in Rosmalen en een paar dagen daarna Frank Sinatra repertoire in een TV show opnemen. En dat is voor ons nogal een drukke bedoeling in een relatief korte tijd. Maar vooruit met de geit..............je heb een hobby of niet.  Echter de laatste paar weken had het niet echt veel meer met hobby te maken. Het begon verdacht veel op werken te lijken en ja, dat is dan even schrikken :-)

Ondertussen hebben we nog een week te gaan en dan breekt ook voor het orkest de vakantie aan. Een paar weken ff helemaal geen muziek maken. Dat geeft even wat rust, maar aan de andere kant begint het dan ook weer heel snel "vreselijk te jeuken".

En als het jeukt, moet en zal er even stevig een potje krabben gaan komen. Want jeuk hebben, daar moet je vanaf en van de rappe ook .

In Wijchen dus, Bij Cafe Anneke, op de markt aldaar. op zaterdag 31 Augustus. Met nieuw knallend repertoire en een uitgerust orkest. Hoezo gaat dit optreden een heel andere worden??

Heerlijk toch:

The Golden Earing
Anouk
Phil Collins
Gary Moore
Adele
En nog veel meer van dat heerlijke spul!!!

Dus noteer die datum:


zaterdag 15 juni 2013

Het mediapark Hilversum.

Vrijdagmiddag 14 juni, Mediapark, Hilversum, daar zijn we dan. Voor de derde keer, inmiddels.

Het klinkt wellicht wat vreemd, maar we beginnen daar op het park de weg goed te vinden. Studio 31 deze keer. Aanzienlijk groter als studio 23 van omroep MAX. Maar ja, een tv special gaan opnemen is uiteraard veel leuker als daar publiek bij mag zijn. Ongeveer 120 personen aan publiek mochten er bij zijn. En dat was dan, geheel terecht,  voorbehouden aan de leden van de BBSO fanclub. En een lange dag zou het gaan worden. Nu is Hilversum op zich niet ver weg, maar voordat je dan toch weer met al je spullen op locatie bent aangekomen en daarna je instrumenten heb opgesteld,  duurt toch altijd weer langer als waar je op gerekend had.

Optreden voor publiek, op kleine, grotere en hele grote podia, met en zonder bekende artiesten. We hebben het al zo vaak gedaan en dat is dan op zich allang geen reden meer om nerveus te worden. Gezonde spanning voor een optreden, ja, dat dan weer wel. Maar dat is prima, het zorgt er voor dat je scherp bent en blijft. Maar de zenuwen krijgen is niet echt handig. En toch is dit een compleet ander verhaal.
Tv opnames waar dan ook nog een dvd van gemaakt gaat worden.

Het gegeven dat alles, maar dan ook alles perfect geregistreerd in beeld en geluid gaat worden, waarbij zomaar ineens een camera voor je snufferd opduikt..... Inderdaad,  dat is andere koek. Spannend? Absoluut!! Maar daarmee nog geen reden dat spontaan het klamme zweet gaat uitbreken. Alleen het idee al dat er straks bij de uitzending een paar honderdduizend mensen dit gaan zien, is dan toch weer aanleiding dat de adrenaline naar ongekende hoogte gaat stijgen. Mooi toch? Ik persoonlijk houd wel van dit soort uitdagingen. Ook als het repertoire wat er gespeeld moet gaan worden nu niet echt iets is waar ik zelf dan helemaal van onderste boven ben. Frank Sinatra, vertolkt door Ben Cramer in een aangepast arrangement.

Eh ja,........... Maar we gaan er vol voor, ook al is het voor een percussionist niet echt een uitdaging. Maar dan weer wel om er toch iets speciaals mee te gaan doen. En in mijn geval wordt dat dan met name heel genuanceerd in verschillende nummers een gepaste invulling maken. Ook dat moet je kunnen beheersen. Het resultaat zien jullie tijdens de uitzending. Even geduld dan maar. Aan de andere kant, het is Ben Cramer waarmee we deze special gaan maken en ja, zijn "streken" kennen we inmiddels door en door. Dus het zal me in zijn geheel niet verbazen al het toch nog iets meer "vuurwerk" gaat worden als wat oorspronkelijk bedoeld. Daar kom dan nog even bij, dat mijn geachte collega, vanwege drukke werkzaamheden elders, dit moet laten passeren. Dan doe ik zijn partijen er ook maar even bij. Niet dat dat zo idioot ingewikkeld ligt, het hele percussie werk overigens niet, maar toch. Hoe bescheiden het aandeel percussie in deze muziek dan ook is, het moet er wel uitkomen en perfect ook.

Dus de camera en geluidrepetitie, het hele verhaal van A tot Z doornemen met Ben C. Waarom? Alle camera en geluid instellingen, helemaal doorlopen.



Maar de studio in, een tv studio wel te verstaan. Je krijgt wel de kriebels van al die mensen die met een dergelijke opname, blijkbaar nodig zijn.


Er is enorm veel aan dit optreden vooraf gegaan. Voorbereidende gesprekken tussen ons management en de "tv jongens" uit Hilversum, productie besprekingen en veel repetities, specifiek voor dit optreden. En dat dit laatste op zich niet zo verwonderlijk is, mag duidelijk zijn. Het moet namelijk niet "wel aardig" of goed, nee, het moet perfect zijn, tot in de laatste smeuïge en kleinste details. Je staat tenslotte in een tv studio je visitekaartje af te geven. En daar mag je dan gerust wel even "iets meer" aandacht aan geven.

En die aandacht kwam er. Niets, maar dan ook niets, wordt aan het toeval overgelaten. En om elke instelling helemaal in orde te krijgen, daar hebben ze zo wel een "paar spulletjes" voor. En die zien er net weer even anders uit als "My first Sony".












Zo moet er, zo af en toe even een paar zaken worden besproken tussen onze orkestleider, Ben C en regisseur, logisch ook.



Want uiteindelijk komt het hier bij elkaar, en moet het hier gebeuren.




In zijn totaal was er 2 uur opname uit getrokken met publiek om een tv registratie van ongeveer 45 minuten te maken. Als ik het me goed herinner was het verhaal na 1 uur en 20 minuten gepiept. Een aantal zaken moesten overnieuw, vanwege een toch nog net niet helemaal goede belichting een microfoon die piepte en een aantal instrumenten die ontstemd bleken. Per saldo ging het dus nog allemaal ruim binnen de uitgetrokken tijd.

Het uiteindelijk resultaat zal in het najaar van 2013 worden uitgezonden. Op dit moment is de datum nog niet bekend, ook bij ons niet.

We hebben ons ding gedaan, naar alle vermogen die we bezitten. Nu is het aan de heren in Hilversum om er een geweldig mooie uitzending van te maken. Ik heb zo een zwaar vermoeden dat dat dan ook nog gewoon gaat gebeuren.







Alleen die schoenen............Tsja..................................... och..............Hij was maar een clown!!!!


Met dank aan onze Frits, die me heeft ondersteund met fotograferen. Ik kon ze namelijk niet allemaal maken. Ik had zo, tussen de bedrijven door, namelijk nog even iets anders te doen.


En gelukkig waren er ook nog, die heel simpel de boel de boel maar lieten. Waarom zou je je ook druk maken over een tv registratie, flauwe kul allemaal, met een hoop bombarie :-) 


En een noodreparatie, die kon niet uitblijven. Maar ja...................... in dit geval kon je daar op wachten;


Ben Sings Sinatra.

Een geweldige ervaring was het weer.

Met dank aan;

Ben Cramer, Sanne Cramer, Omroep Max, Ampco en alle medewerkers van het Mediapark in Hilversum.

Een juweeltje aan ervaring opgedaan!











 

zondag 9 juni 2013

De Kentering

Zaterdag 8 Juni.

The Swinging Sentation Party in Rosmalen. Een mooie zaal, de Kentering. Lekker knus en intiem, voor zo ongeveer 600 personen. Maar dat wisten we eigenlijk al, we waren er al vaker. Zo ook nu weer.

Dit keer met veel nieuwe popnummers en daar houden wij percussionisten en drummers wel van, de andere leden van het orkest overigens ook, voor de goede orde.

Zoals gezegd, de Kentering in Rosmalen, een mooie zaal en daarmee voor veel verschillende gelegenheden prima geschikt. Zelfs voor een grote club zoals de onze, alleen.................. moet dan wel het podium een klein beetje worden verbouwd. En dat genereert dan extra veel werk, heel veel werk. Daarmee kom ik toch weer op een item waar ik het al wel eens vaker over heb gehad, onze crew.

Net zoals wij doen zij hun werk voor de gezelligheid en als hobby. En met wat voor een enthousiasme.

Nu ben ik zelf in de regel vroeg op de speellocatie, altijd. En dat heeft een reden.
A. ik wordt heel onrustig van als ik niet om mijn gemak mijn set kan opbouwen zonder obstakels om me heen en B. foto's schieten van onze BBSO activiteiten is dan een andere hobby van me om deze uiteindelijk hier met jullie te kunnen delen. Zo ook weer in deze zaal. En een grote klus was het weer voor onze crew.


Het podium moest worden vergroot en aardig wat ook. Het kon niet anders, het zou namelijk niet gaan passen, totaal niet. 

Dat ging dus meer werk inhouden, aanzienlijk meer werk voor onze crew.


Geluid, licht, podium, het moest allemaal worden aangepast, bijgesteld en ingeregeld worden. Met bijna 50 personen op een podium die allemaal van geluidsversterking moeten worden voorzien is dit een hele stevige klus. En dat er dan een aantal aansluitingen niet helemaal goed zitten, och, kleinigheidje.....

ff zoeken die connectie: 


Onze Crew, bikkels zijn, allemaal. En die gedrevenheid is aanstekelijk blijkbaar. Tot in de jongste generatie aan toe. Mee mogen helpen met al die grote mannen, zijn we niet allemaal zo ooit eens begonnen?


En ja, als je dan je handjes laat wapperen, zou het zo maar eens kunnen dat je toch mooi even achter een van de mooiste instrumenten mag zitten. Een jongensdroom?


Uiteindelijk hadden onze "jongens en meiden"van de crew het weer geklaard. Vanzelf weer geregeld door onze CEO:


Dochter en moeder, drie generaties in de Kentering aan het werk, hoe uniek is dat?

Trots op ons "bandje", wederom!!!!

En dat allemaal om dit weer mogelijk te maken: