zaterdag 25 juli 2015

Vakantie periode voor BBSO

Waarschijnlijk is het u al opgevallen en wellicht bent u er ook al druk doende mee bezig, vakantie vieren. Of gewoon lekker even helemaal niets.

Niet echt een onbekend verhaal in deze periode van het jaar en zo ook voor het orkest. Afgelopen woensdag hebben wij onze laatste repetitie gehad voor de zomervakantie. Dat betekend dan ook dat wij de gehele maand Augustus met andere zaken bezig zullen zijn dan muziek maken. Geen repetities en geen optredens.

Nu is daar niet iedereen even gelukkig mee, maar in een dergelijk groot orkest zoals het onze heb je nu eenmaal te maken met een grotere verspreiding van vakanties van de orkestleden. Het is niet anders, helaas.

Wij zijn er dus weer in september en dan mogen we meteen weer "vol aan de bak", want zoals u wellicht het al gezien heeft op de nieuwspagina van de BBSO website staan (zie: http://www.bennysbigshoworchestra.nl/nieuws/ ) er een aantal belangrijke optredens op het programma, waar wij nog wel even onze "handen aan vol hebben". Nu kan ik daar op dit moment niet veel meer over vertellen als wat er op dit moment op de website staat, maar gelooft u het gerust van mij, dat dit nog wel een spannende uitdaging is, muzikaal gezien.

Uiteraard wordt er achter de schermen door ons management en PR groep verder gewerkt aan het binnen halen van optredens, want tenslotte is de agenda van 2015 nog niet echt vet gevuld.

Een interessante die openbaar toegankelijk is heb ik echter al wel voor u. Noteer 29 november maar alvast. Daar gaat u BBSO meemaken waar we het uiteindelijk het beste in zijn, precies! leuke feestjes muzikaal aankleden. En in dit geval is het nog eens voor een goed doel ook.
Zie voor verdere informatie  www.wadua.nl

 
 
Ondertussen gaan wij even van onze vakantie genieten, u ook? We zie u terug in September.
 
 
 



zondag 15 maart 2015

Van Shanghai naar Almelo

Zo ongeveer een jaar geleden is het inmiddels alweer. Onze tour naar China. Een tiendaagse tour met een aantal optredens in en rond Shanghai. Enorme grote steden  die we in China bezochten, steden met een inwoner aantal van ettelijke miljoenen. Voor onze begrippen onvoorstelbare aantallen inwoners. En ja, je moet er echt geweest zijn om daar nu een goed beeld van te krijgen.

Een tour met ons orkest en Ben Cramer. Van Drunen (waar ons hoofdkwartier is gevestigd) via Frankfurt naar de grootste gemeente in de wereld, Shanghai, met maar liefst 23 miljoen inwoners.

En dan nu, iets meer dan een jaar verder, we doen er gewoon nog eentje met onze vriend, maar nu in Almelo.
Feestzalen, partycentrums, feesttenten, dierentuinen, festivals, op pleinen, in verschillende theaters, TV studio's en concertzalen, we hebben er verschillende keren mogen optreden.

Maar in een Kerk? En dan met een dergelijk groot orkest zoals het onze?

In Almelo dus, gewoon in de grote kerk daar, samen met Ben Cramer. Juist! En dat gaat dan gebeuren op 29 Mei.

Wel ja, wederom een uitdaging. En je snapt dat de uitdaging niet het optreden is met een BNer, maar die kerk, jeetje..............

Inderdaad een uitdaging voor het orkest en zeer zeker ook voor onze "boys" die het geluid mogen organiseren. Een dominee van het podium af en een 45 man/vrouw groot orkest er op! Oh ja en Ben C ook nog.

En dit moet 'm dan zijn, die grote galmbak;

Och ja........ je moet maar van uitdagingen houden!




zaterdag 28 februari 2015

Just like Tina Turner!

Just like Tina Turner?

Je bedoeld als Tina Turner?................................... Eh Ja...............!
Die van Ike en Tina Turner?...................................Eh Ja...............!

Maar...............Dat is toch een hele grote ster?........Eh Ja...............!

En die gaat met jullie in de Kentering spelen?........Eh Nee............!

HO.......... STOP! Voordat we dadelijk hele grote misverstanden gaan krijgen, die hadden we namelijk in het recente verleden al een paar voorbij zien komen, maar dat had dan meer te maken met speellocaties en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Je moet geen suggestieve dingen gaan lopen verkondigen. Dus........

Just Like Tina, betekend dan ook "net als"! snappie?

En waar hebben we het dan concreet over?......................................Precies onze "Night of the Popclassics" Editie 2015!!

En wie staan daar nu op het podium? Inderdaad;

 "Benny's Big Show Orchestra"
 
 en

"Just like Tina Turner"

En dat is dus geen Tina Turner, maar wel een onvoorstelbare goede look alike. En guess what? Ze zingt ook nog eens, zoals Tina Turner. Sterker nog, je hoeft je ogen niet eens dicht te doen om het mee te maken. Want als deze dame het podium op komt.................................Ja.......... dan is het gewoon net als Tina Turner.

Nu snap je dan ook van waarom Just Like Tina Turner!! Maar of dat je het verschil nu kunt ontdekken??? Nou...................!!! Dat wordt heel lastig, zo niet, nagenoeg onmogelijk!!!!

En echt waar, er is maar een manier om dat te ontdekken!! Precies................We zien jullie dus allemaal in "De Kentering" in Rosmalen op zaterdag 18 April. Oh oh, dat gaat een echte onvervalste knaller worden!!

Voorproefje? Vast wel!!! kom ie aan!!!!




 
 
By the way, wisten jullie al dat bovenstaande dame al eerder bij ons op het podium stond? Voor de gene die het niet goed meer kunnen herinneren, het was in 2010,zie het onderstaande: 

 
 
 


donderdag 22 januari 2015

The Night of the popclassics 2015

Voor zover je het nog niet had gezien, o.a, via Facebook of de agendapagina van onze website,  hij zit er toch echt weer aan te komen; "The Night of the popclassics editie 2015".

Zoals voorgaande jaren ook zal ook deze avond weer gehouden worden in "De Kentering" in Rosmalen. Min of meer onze vaste locatie, als het gaat om concerten te geven naast de Remise in Drunen, waar we wekelijks repeteren. Een "thuiswedstrijd" als het ware. We hebben dan ook als orkest een hele geschiedenis met Rosmalen en met de Kentering in het bijzonder. Neem maar alvast een kijkje in de wederom vernieuwde Kentering via: www.de-kentering.nl

Ondertussen zijn wij met een aantal speciale gasten ons aan het voorbereiden op deze nieuwe editie van weer een geweldige muzikale happening. Wie die gasten zijn? Nou dat houden we nog even als verassing bij ons, maar dat ook dit weer een hele leuke avond gaat worden, dat staat alweer bij voorbaat vast. Tenslotte zijn wij het grootste poporkest van Nederland en als we dan weer een avondje popclassics mogen doen...........Tsja, dan is verdere uitleg volstrekt overbodig, maar dat dit dan weer een avondje gaat worden waar wij toch stiekem wel op ons allerbeste zijn met die popclassics, och!!! Er is echt maar een manier om daar nu goed getuige van te zijn, maar die hoef ik dan niet verder uit te leggen, toch?

Ga dus de datum van zaterdag 18 April in je agenda noteren en zorg dat je erbij bent, dan doen wij de rest en hebben we weer met zijn allen een hele gezellige muzikale avond.

Verdere informatie komt binnenkort uiteraard via onze orkestwebsite: www.showorkest.com