zondag 14 juli 2013

The Night of The Proms, Wijchen 2013

Het duurt nog wel even, maar dat neemt niet weg dat de voorpret inmiddels kan beginnen.

Ook dit jaar kan het publiek weer mee bepalen van wat zij graag willen horen tijdens deze gezellige avond op de markt in Wijchen.

Benny's Big Show Orchestra beschikt over een repertoire van meer dan 400 muzikale hoogstandjes vanaf de jaren 50 tot heden. Allemaal heel herkenbare popnummers om lekker naar te luisteren, lekker op te dansen of helemaal mee uit je dak te gaan.

Er is voor deze avond een lijst samengesteld van 100 nummers waaruit je zelf een tiental nummers als voorkeur mag aangeven. Dit kan heel simpel om via de volgende link je keuze aan te geven:

http://www.bennysbigshoworchestra.nl/agenda/stemlijst-annekes-night-of-the-proms-2013/


Anneke's Night of The Proms op Zaterdag 31 Augustus op de markt in Wijchen. Een gezellige muzikale muzikale happening met Benny's Big Show Orchestra. En het mooie is, dat het nog helemaal gratis is ook.



zondag 7 juli 2013

Vreemd stelletje?

Benny's Big Show Orchestra, of te wel BBSO (dat is wat handiger om te onthouden) wat voor een club is dat nu eigenlijk? Die vraag krijg ik nog al eens. Maar om daar nu ff snel een antwoord op te geven?  Eh nee, dat gaat 'm niet worden.

Een ding is absoluut iets waar niemand nog over hoeft te twijfelen.................. Absoluut een unieke club, once in a livetime. En dit laatste.............. ? Eh ja, ik kan me niet voorstellen dat er ergens in de wereld nog zoiets bestaat als dit volslagen unieke bij elkaar geraapte............. (vul het maar zelf in)

Een ding is zonder enige twijfel een collectief gegeven. We houden van muziek maken en willen dit heel graag zo goed als mogelijk doen. Het liefste op podia waar we een beetje de ruimte hebben ( we zijn namelijk met een dikke 40 personen) (goed lezen er staat niet 40 dikke personen, voor de grappenmakers onder jullie)

Verder hebben we dan nog een orkestleider die mogelijk nog net even meer volslagen verknocht is aan muziek. En hij is daar de gehele dag mee bezig. Voor die gene die hem nog niet kende; Zijn naam:

Ben van Wijk.

Maar even googelen en dan kom je er achter dat deze jongen over een wel hele aardige muzikale cv beschikt.

Nu wordt er wel eens de opmerking gemaakt van "oh, een professioneel orkest dus". Eh...... in de performance, techniek en logistiek en muzikaliteit, ja dus. Maar er van de boterhammetjes smeren, nee dus.
Belangrijk? absoluut niet. Ook niet voor de professionele jongens uit "het vak".
Inmiddels een aantal theatertournee's, een drietal televisie optredens gedaan, een tournee naar China ( de tweede volgend jaar) en daarnaast met een hele club bekende nationale en internationale artiesten op het podium gestaan. En dat allemaal met "een vreemd stelletje".........................

Mensen die in de bouw werken, verpleegkundige, ziekenverzorger, financieel consultant, kok, student, onderwijzer, IT specialist, zelfstandig ondernemer, trainer, administratief medewerker zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het speelt allemaal in dit orkest. Allemaal dood normale mensen, gewoon met een eigen gezin en werk, maar met een collectieve overeenkomst. De liefde voor muziek en het genot om dit ten gehore te brengen.

Een vreemd stelletje? Nee hoor, alleen maar een beetje fanatiek en heel erg gedreven, nog een gezellige club ook en dan ook nog muzikaal. 4 ingrediƫnten plus 1 (hij heet Ben van Wijk) en klaar ben je.

Wil je nu eens echt weten van hoe dit klinkt?

31-08-2013, op de markt in Wijchen, tijdens "The Night Of The Proms". kom lekker even langs ( het is gratis)