zaterdag 16 maart 2013

Nieuw repertoire

Voor verdere informatie over het nieuwe repertoire waar we op dit moment bij BBSO mee bezig zijn, zie mijn persoonlijke webpagina: onder de tab "HOT NEWS" of klik op de afbeelding van mijn website aan de rechter zijde van deze pagina.

zaterdag 2 maart 2013

Nieuw repertoire!!

Inderdaad, vanwege dat onze agenda er nu even rustig uitziet, hebben we mooi de tijd om een aantal nieuwe stukken muziek in te studeren. Dat is dan wel weer even handig, een dergelijke rustige periode.

Nu zaten wij niet om repertoire verlegen, een dikke 400 nummers stonden al op onze playlist. Maar dat neemt niet weg dat weer een aantal nieuwere stukken muziek dan wel weer een heerlijke uitdaging blijken te zijn. Maar eerlijk is eerlijk, niet van al dat nieuw spul wordt ik persoonlijk helemaal gelukkig. Maar dat is nu eenmaal inherent bij het spelen in een orkest als het onze en in die zin dan ook niet echt belangrijk. Het gaat tenslotte om het totaalplaatje en niet om het belang van een enkele muzikant.

Het grappige aan het verhaal is dan ook overigens nog iets anders. Want ja, ons orkest wordt nogal eens betiteld als zijnde een bigband. Maar dan in de figuurlijke zin, letterlijk klopt dat dan weer wel.

Een bigband, ja dat is het inderdaad, qua aantal aan muzikanten en crewleden gezien. Alles bij elkaar zo ongeveer 60 personen. Maar qua muziek ligt dat toch echt wel even heel anders. Niks traditioneel bigband muziek, maar gewoon een heel groot orkest wat voornamelijk popmuziek brengt.

En ja, dat is toch nog echt wel even heel iets anders als het "bigband beeld" van wat sommige er van hebben.  

Nieuw repertoire dus. En inderdaad heel specifiek bigband repertoire. ff een voorbeeld dan maar:


En zo hebben we er nog wel een aantal meer. Alleen, om er nu achter te komen van hoe dat nu klinkt met een slordige 50 muzikanten op het podium, die dit nummer en al die andere, even doen op een avondje.

Nou ja, ik zou zeggen, kom gewoon maar eens luisteren bij een van onze optredens, is nog gezellig ook.