vrijdag 21 september 2012

Het Chinese avontuur (deel 1)

Het zal de tweede keer worden dat ons orkest een grote buitenlandse tour gaat doen.

Of we zin hebben om nog eens naar China af te reizen met ons orkest om daar een reeks aan optredens te verzorgen? Of we zin hebben???????? 

Nu dacht ik toch echt dat ik in die dikke dertig jaar muziek maken het wel zo ongeveer allemaal mee heb gemaakt. Kleine kroegjes, grotere kroegjes, Kleine bedrijf feestjes, grote en hele grote bedrijf feestjes. De nodige Theaters, met en zonder bekende Nederlandse en internationale artiesten. Televisie ook nog, zelfs live uitzendingen. In Nederland, BelgiĆ«, Duitsland, Frankrijk en "the UK" gespeeld.  Studio opnames gemaakt en eigenlijk verder alles wat zoal gebruikelijk is.

Maar nu, of we zin hebben om in China te komen spelen??? Benny's Big Show Orchestra, ze waren er al eens eerder in 2008. Dat is voor mijn tijd. En op de afgelopen repetitie waren ze er weer, die 2 chinezen die het ook in 2008 mogelijk hadden gemaakt. En ja, ik had de verhalen gehoord, de filmpjes en de foto's gezien en het bleek een geweldige ervaring te zijn geweest. Tsja, daar kan ik me dan wel iets bij voorstellen. Even een orkestje van een slordige 50 mensen naar China verslepen en daar 10 dagen lang optredens te laten geven. Hoe veel gekker kan het worden?

En ja, of we er zin in hebben????? Zelden zo een vreemde vraag gehoord. JA DUS!!!!!! maar die was niet zo heel erg moeilijk om te beantwoorden. Om het wederom georganiseerd te krijgen met iedereen binnen ons orkest ligt mogelijk wat gecompliceerder. Maar dat is dan een andere uitdaging.

2014 gaat het worden, of eind april of in oktober. we mogen het nog zelf bepalen ook!!!

China! een wellicht niet voor de hand liggend land om een paar optredens te gaan doen, maar aan de andere kant............


Op het moment dat zaken een concretere vorm gaan krijgen, gaan we hier nog wel even verder op door.


donderdag 13 september 2012

BBSO ontwikkelingen

Achter de schermen, dat is de plek waar ons management weer druk doende bezig is om volgende optredens te organiseren. En in een tijd waar een economische crisis is, is het bepaald geen eenvoudige opgave om de spreekwoordelijke krenten uit de pap te vissen.

Zo staan er op dit moment een 4 tal opties op de agenda van Benny's Big Show Orchestra. En het klinkt wellicht wat vreemd, maar dit is op zich al een hele prestatie in deze tijd. Een aantal jaren geleden werden optredens gewoon een jaar vooruit geboekt, zonder moeilijke toestanden, overwegingen, nog een keertje alles bekijken, weer onderhandelen en ga zo maar door. Voorbij is die tijd, geweest, gedaan en over.

Een orkest van ruim 50 personen, de beslissing nemen om die een jaar vooruit te boeken........poeh he!!!!!! Risico's nemen heet dat en welke organisatie of ondernemer wil dit nu nog? Een enkeling, misschien!

Maar toch, uit een onverwachte hoek en letterlijk van de andere kant van de wereld, ligt er toch  ineens weer die interesse???
Helaas........... ik mag er nu nog niets over kwijt, totdat dit een concreet feit is. Maar dat dit weer een heel groot project wordt, dat is dan helder, aan de andere kant van de wereld!!!!

En ja, als alle voorwaarden wederzijds in goede harmonie zijn bepaald, gaat het nog gebeuren ook. We gaan het zien!!!



Ondertussen gaan wij als orkest gewoon ons voorbereiden op de resterende optredens van dit jaar ( al zijn het nu nog opties) En ja, Rotterdam, daar waar ik vandaan kom, dat gaat dan weer een heel interessante  besloten party worden, net zoals vorig jaar, maar nu met weer andere bekende artiesten om te begeleiden.
't blijft leuk, muziek maken met deze club.



Nu is het alleen nog zaak dat ie niet weer vergeet dat hij op een bepaalde tijd op een bepaald podium wordt verwacht, in Goes, 2 jaar geleden was onze vriend dat maar even niet verteld, handig.....................!!!

We gaan het gewoon nog een keer proberen, wellicht.

donderdag 6 september 2012

Naar Tiel.

Tiel, het volgende "doelwit".

Natuurlijk niet om op te schieten, maar dus wel om daar het "plein"  van een lekker stukje muziek te voorzien.

Uiteraard met ons volledige orkest en vanzelf dan ook weer met een 2 tal optredens van Aleqsander en Peter Douglas. 

De laatste heeft een aantal jaren geleden Henny's Huismans Soundmixshow gewonnen en gaat nu met ons een aantal heerlijke nummers brengen. 

Zorg dat je het niet mist. vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur, Zondag 9 September op het plein in Tiel.